Nieuws

Save the Dates - NFF 2020


Beste NFF OC leden,

De eerste herfstblaadjes vallen alweer van de bomen, en de Neude wordt binnenkort opgeluisterd door een jaarlijks terugkerende bezoeker: het Gouden Kalf! We hopen dat jullie een hele fijne zomer hebben gehad. Anders dan gebruikelijk hebben we tot op heden nog niks losgelaten over het NFF-programma voor de NFF Ondernemers Club. Maar daar komt hierbij verandering in. Er staan namelijk drie mooie avonden voor de NFF OC gepland tijdens het festival.

25 sept: Openingsfilm
Het NFF opent zijn 40e editie met de wereldpremière van Buladó, en voor deze bijzondere avond zijn alle NFF OC leden van harte welkom! We beginnen de avond om 18:00 uur met een diner bij restaurant Uncle Jim. Vanaf 20:30 uur betreden we Kinepolis over de rode loper. Het zaalprogramma begint om 21:15 uur, met een welkom door Doreen Boonekamp en de burgemeester. Na de film is er ruimte voor vragen aan cast en crew. Voor de Openingsfilm ontvang je nog een officiële uitnodiging per e-mail.m. Vanaf 20:30 uur betreden we Kinepolis over de rode loper. Het zaalprogramma begint om 21:15 uur, met een welkom door Doreen Boonekamp en de burgemeester. Na de film is er ruimte voor vragen aan cast en crew. Voor de Openingsfilm ontvang je nog een officiële uitnodiging per e-mail.

28 sept: Djakarta-avond
De maandagavond, traditiegetrouw ook wel bekend als de Djakarta-avond, ontbreekt ook dit jaar niet. We eten deze avond met gasten bij restaurant Djakarta (€ 75,- p.p. inclusief filmticket), maar het is ook mogelijk om het diner over te slaan en direct naar de film te gaan (€ 35,- p.p.). Om 20:30 worden we op de rode loper bij Kinepolis verwacht, voor de première van Buiten is het feest. De groepsfoto wordt dit jaar gemaakt op rood pluche, want alle aanwezigen worden samen in de zaal vastgelegd (op 1,5 meter afstand). Het zaalprogramma begint om 21:15 uur en na de vertoning schuiven cast en crew aan voor een Q&A in de NFF OC Zaal.

1 okt: Drive-in
Het NFF is dit jaar anders dan anders, maar de bijzondere omstandigheden brengen gelukkig ook mooie en nieuwe initiatieven, waar deze Drive-in op 1 oktober 2020 een voorbeeld van is. Op de parkeerplaats van Pathé Utrecht Leidsche Rijn genieten we in de auto van een klassieke Gouden Kalf-winnaar: de speelfilm Spoorloos (1988). Het is mogelijk om relaties (met hun eigen bolide) mee te nemen naar de Drive-in, om vervolgens samen op afstand te genieten van deze bijzondere ervaring. De kosten per auto (inclusief 2 personen) zijn € 50. Vanaf 20:00 uur worden jullie op de rode loper verwacht, dus zorg dat de auto mooi glimt voor dit fotomoment. Tussen 20:00 - 21:00 is er een DJ en is er ook aan popcorn geen gebrek. De film start om 21:00 uur, waarbij het geluid via de geluidsinstallatie van de auto te volgen is. 


NFF en COVID-19
Het NFF organiseert een veilig festival, volgens de richt- lijnen van het RIVM. Zo geldt op alle locaties de 1,5 meter afstandsregel, en zijn er voldoende faciliteiten aanwezig om handen te wassen. We vragen iedereen die ons festival bezoekt om rekening te houden met elkaar, en ook bij milde klachten thuis te blijven.

Zo zullen in de restaurants de regels van de betreffende locatie gelden, worden er voor aanvang van de film geen groepsfoto's op de rode loper gemaakt, en is er na de vertoning geen borrel. Wij hopen met deze regels natuurlijk nog steeds samen - maar op afstand - een heel mooi NFF 2020 te beleven. 

Terug