Nieuws

Ik kan simpelweg niet zonder...


Het afgelopen jaar heeft Eric Hanse zijn bestuurszetel bij de NFF OC opgegeven.​ Na ruim tien jaar “concepten bedenken en uitvoeren” maakt hij als laatste van de bestuurders van het eerste uur plaats voor een nieuw bestuurslid. Maar echt afscheid nemen is er niet bij. “Ik kan simpelweg niet zonder NFF OC.”

Toen jij lid werd, heette het nog de Vrienden van het Nederlands Film Festival. Wat is er in de afgelopen tien jaar nog meer veranderd, behalve dan de naam?Het grootste verschil is het sterke clubgevoel, dat ik nu bij elke activiteit telkens ervaar.  Vroeger waren de meeste leden vooral bezig met: wie komen er en met wie kan ik zakendoen? Het waren vaak ook wat eenzijdige bijeenkomsten: een inleiding, een Q&A, een film. De laatste jaren is niet alleen de variatie in evenementen fors toegenomen, maar ook het karakter van de bijeenkomsten. Het is nu losser, verrassender, vrolijker. Neem de boottocht, het jaarlijkse bezoek aan IDFA of de besloten avond met The Making Off van de film “Waterboys”: stuk voor stuk evenementen die intiem, gezellig en uniek zijn. Heel eigen en onvergelijkbaar met andersoortige netwerkbijeenkomsten. Mede hierdoor gaan leden op een andere manier met elkaar om dan bij de meeste netwerkclubs die ik ken.

Je hebt voor de NFF OC tientallen concepten mede bedacht en georganiseerd in het afgelopen decennium. Van de Djakarta-avond, tot The Best Off en van de filmavond op de boot tot het jaarlijkse bezoek aan IDFA. Welke is je favoriet?
Oeps…, ze zijn mij eerlijk gezegd allemaal even lief. Wel vond ik het erg leuk dat de Djakarta-avond het afgelopen jaar in ere is hersteld. Het is goed om dit soort laagdrempelige, “open voor nieuwe leden”-avonden te hebben. Maar de boottocht vond ik tevens een hoogtepunt en de busreis naar- en het bezoek aan het IDFA is ook altijd volstrekt uniek. Ik heb er alle vertrouwen in dat de NFF Ondernemersclub op de ingeslagen weg door zal gaan en blijft groeien. Dat beleid is in goede handen bij Else Loes, Harm, Lonneke en Maarten. 

Is de waarde van de NFF OC voor het Nederlands Film Festival ook veranderd in de afgelopen jaren? Zeker. We zijn een serieuze partij geworden voor het NFF. Dat hebben we dit jaar laten zien met onze financiële garantstelling, maar ook met het delen van onze kennis en expertise op het gebied van sponsoring. We zijn meer dan een verzameling bedrijven die geld geven; het is een club van betrokken mensen die actief mee willen denken en eigenlijk van mening zijn dat het NFF het mooiste evenement van Nederland is. En enorm bijdraagt aan de profilering van Utrecht. 

Maar van zo’n club neem je dan toch geen afscheid?
Doe ik ook niet. Ik blijf lid, natuurlijk! Ik kan simpelweg niet zonder. 

 

Terug