Nieuws

Die geweldige dynamiek van het festival


Herbert Pesch, directeur/eigenaar Evident, maakte het festival als bestuurslid bijna tien jaar van dichtbij mee. Nu neemt hij afscheid. “Ik vind de dynamiek van het festival zo bijzonder. Ook dat zorgt ervoor dat de jaren voorbij zijn gevlogen.”

Hoe ben jij ooit in het bestuur terechtgekomen?
Hoewel ik al wel bekend was met het NFF, wist ik niet dat je als ondernemer daar ook betrokken bij kon zijn. En dat je zo’n evenement dus ook met relaties kon meemaken. Toen ik dus als lid voor de eerste keer tijdens het Gala aanwezig was, hebben we een aantal relaties meegenomen en stevig uitgepakt, inclusief champagne en ‘stretched Limo’. Een waanzinnige avond met tientallen bekende acteurs en actrices inclusief Gouden Kalveren volgde. Ter plekke ben ik toen door Dick van Boven (toenmalige voorzitter) gevraagd in het bestuur zitting te nemen. An offer you can’t refuse.

Je bent vervolgens bijna tien jaar bestuurslid gebleven. Wat is er zo leuk aan?
Van alles! Van de spontane ontmoetingen met toppers uit de filmindustrie, tot de inspirerende samenwerking met ondernemers en de geweldige dynamiek tijdens het festival. Vooral dit laatste blijft fascinerend: je ziet elk jaar een kleine organisatie van 5 tot 10 mensen in de winter uitgroeien tot een club van 500 medewerkers eind september. Tel daarbij op de grote uitdaging alles financieel en inhoudelijk ieder jaar weer rond te krijgen. Waanzinnig! Echt, ik vind het een voorrecht om dit alles van nabij mee te mogen maken en een kleine bijdrage te mogen leveren aan het succes van het NFF.

Jij kunt als geen ander de NFF OC vergelijken met andere Utrechtse ondernemersclubs. Wat is het grootste verschil?
Ze zijn allemaal leuk, maar de NFF OC is de allerleuksteJ! Want wat is er nu mooier dan met een setje enthousiaste ondernemers en hun relaties je samen onder te laten dompelen in een groot filmfeest? Van exclusieve voorvertoningen tot grootse premières, van intieme Q&A’s met Cast&Crew tot gala’s. Ik zou zeggen #priceless!

Jij hebt als ondernemer en als bestuurslid het festival inmiddels vele malen meegemaakt, wat was je hoogtepunt?
Te veel om op te noemen. Maar de ontboezemingen van sommige acteurs en actrices aan de bar tijdens het festival , waren wel erg … uhhhhh …. apart. Maar daar kan ik uiteraard verder niets over loslaten. Daarnaast vind ik de Djakarta avond nog steeds uniek. Eric Hanse en ik hebben die destijds verzonnen en het is best bijzonder dat die avond nog steeds een groot succes is. Ik kan niet wachten tot volgend jaar september!

Terug