Nieuws

Martijn Fischer steelt de harten van de NFF OC!


Het NFF stelt regelmatig nationale acteurs en actrices voor aan de leden van onze Ondernemers Club. In de reeks EIGEN BODEM was het op 12 juni de beurt aan Martijn Fischer. Iedereen kent hem als André Hazes van de film Bloed, zweet & tranen. Het werd een hartverwarmende avond.

Lekker eten in een ontspannen ambiance en dan luisteren naar een boeiend gesprek met een bekende acteur: ruim 40 leden (en introducés) waren afgelopen dinsdag getuige van een bijzondere avond in de Moestuin. Beleefde EIGEN BODEM vorig jaar de première met een grappig interview met actrice Noortje Herlaar, nu stond Martijn Fischer ‘op het menu’. Voordat Hans van Rijsbergen met hem aan de slag ging, maakten de aanwezigen eerst kennis met de nieuwe Algemeen Directeur van het NFF: Silvia van der Heiden. In haar korte toespraak blikte ze alvast vooruit naar de 38e editie van het Nederlands Film Festival, maar stond ze ook stil bij het belang van een ondernemersclub. Hierbij was het haar opgevallen dat ze zoveel warme reacties van ondernemers had gehad tijdens haar eerste maand als directeur.

Daarna lichtte bestuurslid Maarten Timmerman de procedure rondom het bestellen van kaarten voor allerlei activiteiten tijdens het filmfestival uit. Conclusie: het wordt veel makkelijker en leuker! Na Maarten was het de beurt aan Martijn Fischer: de acteur die in Utrecht - op steenworp afstand van De Moestuin - 50 jaar geleden werd geboren en vooral bekend werd van zijn rol als Andre Hazes in de uiterst succesvolle musical Hij Gelooft in Mij en later in de film Bloed, zweet & tranen. Martijn vertelde ons dat hij aanvankelijk deze vertolking niet zo zag zitten, gewend als hij was kleinere rollen te spelen. Maar toen bevriende acteurs en actrices hem aanspoorden nu eens serieus werk te maken van zijn talent - en nadat hij oude tv-beelden had gezien van een gekwelde Hazes tijdens Villa Felderhof - besloot hij ervoor te gaan. Zijn leven veranderde door Andre volstrekt. Was hij hiervoor nog een volstrekte nobody, door deze rol werd hij plotseling een BN’er en werd hij uitgenodigd Jezus te spelen in The Passion. Inmiddels is de storm in zijn leven gaan liggen, vertelde hij aan de hand van diverse grappige anekdotes en staat hij weer gewoon op het toneel…, toch zijn grote liefde.

Trap

“Het was een memorabele avond,” zegt Eddy Nieuwenhuys van Park Advocaten. “Na afloop van de avond sprak ik nog even met Martijn en heb ik hem gevraagd of het klopte dat wij 45 jaar geleden samen in dezelfde kleuterklas zaten. Dat was zo. Hij wist mij zelfs te vertellen dat hij mij bij hem thuis een keer van de trap had geduwd, maar no hard feelings hoor, haha.” Eddy had als introduce zijn broer Jan Willem meegenomen. “Ook hij heeft een topavond gehad, vanzelfsprekend heb ik hem geadviseerd lid te worden. Dit wil je toch niet missen.”

Uniek

Ook introducé Reinder Wristers van Wristers Boekverkopers BV was enthousiast over deze 2e editie van EIGEN BODEM en zeker ook over Martijn Fischer. “Een toffe kerel, die dicht bij zichzelf blijft en openhartig over zijn motieven en talent was. Het blijft verrassend dat juist dit soort creatievelingen vaak zo onzeker is over wat ze kunnen. Die eeuwige twijfel zag je vroeger ook bij Andre Hazes.” Reinder was ook erg te spreken over het eten, de ambiance en de insteek van de avond. “Ondernemersclubs heb je in vele soorten en maten; deze is wel erg uniek.”

door: Mart Rienstra

Terug