Nieuws

Een feestelijk begin van 2022


Eindelijk konden we elkaar weer in de bioscoop ontmoeten! Na de annulering van het NFF OC-event in december, bezochten we op dinsdag 8 februari de Gouden Kalf-winnende film De veroordeling. Het werd een fantastische avond.

Na exact twee jaar zagen we elkaar in het Louis Hartlooper Complex in Utrecht. Uit de ruim 50 aanmeldingen bleek dat het enthousiasme onder de leden groot was om weer bij elkaar te komen. Na een kort welkomstwoord van NFF OC voorzitter Maarten Timmerman, specifiek gericht aan de introducés van deze avond, werd Pepijn Kuyper als nieuwe zakelijk directeur van het NFF voorgesteld aan de NFF OC. De OC heet Pepijn van harte welkom en wenst hem veel succes bij het NFF!

 

Het was een grote wens van de NFF OC om dé winnaar van het Gouden Kalveren Gala 2021 te bekijken. In september wist De veroordeling maar liefst vier Gouden Kalveren in de wacht te slepen. En nadat we de film hadden bekeken, snapten we volledig waarom; het verhaal maakte echt indruk. De veroordeling, een film van Sander Burger en Joram Willink, vertelt op prachtige wijze het verhaal over de Deventer Moordzaak. Minstens zoveel indruk als de film, maakte de Q&A na afloop. Journalist Bas Haan, producent en initiatiefnemer van de film Joram Willink en scenarist Bert Bouma schoven aan voor een nagesprek met NFF-programmeur Claire van Daal. De NFF OC-leden zaten vol vragen na het kijken van de film en deze vragen werden uitgebreid beantwoord door onze gasten. Met hen gingen we in gesprek over het maakproces, de journalistieke afwegingen en het belang van deze film.  Ook tijdens de borrel werd er nog volop nagepraat over de film. Zo was het een prachtige avond en een goed begin van 2022.

 

Terug