Bestuur

Bestuur


Else Loes Pasma - voorzitter

Advocaat en Partner bij Wijn & Stael Advocaten

Wij zijn inmiddels ruim zes jaar lid van de NFF Ondernemers Club. Waarom? Omdat wij ons als Utrechts advocatenkantoor betrokken voelen bij de stad en zeker ook bij culturele evenementen. Bovendien zetelde het festivalhart tot voor kort in de Stadsschouwburg, dat is bij ons op de stoep. Inmiddels kennen we de waarde van het NFF voor ons kantoor: jaarlijks nodigen we tientallen relaties uit om deze “feestelijke traktatie” samen met ons te beleven. Iedereen is altijd razend enthousiast. En terecht, want het NFF kent haar gelijke niet in exclusiviteit, in creativiteit, maar ook in uitbundigheid. Het is een voorrecht om hier van te profiteren, zoals het mij ook veel voldoening geeft om een steentje aan het succes van dit festival te mogen bijdragen. Daarbij bestaat onze rol als NFF Ondernemersclub in het verder professionaliseren van het festival, mede op basis van ons netwerk en van onze kennis. Persoonlijk ben ik er verder trots op dat het NFF in Utrecht zit. En hopelijk ook blijft. Als Utrechtse ondernemers maken we ons daar sterk voor.  


Lonneke Leijnse - bestuurslid

Interieur Designer en Partner bij Heyligers d+p

Wij kwamen vorig jaar in contact met het NFF, omdat het evenement voor het eerst in TivoliVredenburg werd georganiseerd. Als interieurarchitect werden wij gevraagd ondersteuning hierbij te bieden. Toen wij vervolgens kennis maakten met de NFF Ondernemers Club, ben ik meteen lid geworden. Ons bedrijf draagt cultuur namelijk een warm hart toe. En aangezien we vanuit onze Amsterdamse vestiging allerlei, culturele projecten in de hoofdstad ondersteunen, stond ik open voor vergelijkbare, Utrechtse evenementen. Het NFF is dan het neusje van de zalm. Toch viel het mij op dat dit soort netwerken van ondernemers en cultuur – in vergelijking tot Amsterdam – hier vooralsnog minder krachtig zijn verankerd. Daar zit dus mijn uitdaging als bestuurslid! Want wat daar kan, kan hier ook. Daarbij wil ik de NFF Ondernemers Club nog aantrekkelijker maken voor haar leden, door het exclusief te maken en … nog spannender. Wat mij betreft waait er de komende jaren een frisse wind in Utrecht. Die iedereen omver zal blazen!


Harm Bruggink - penningmeester

Bruggink & Van der Velden, Advocaten Belastingadviseurs BV

Toen ik drie jaar geleden op uitnodiging van een relatie aanwezig was bij een filmpremière tijdens het NFF, maakte alles zo’n enorme indruk. De sfeer was ontspannen, ongedwongen, bijna magisch. En de mensen waren zo anders: leuk, spontaan, creatief. Ik heb ons bedrijf toen meteen lid gemaakt en mijzelf aangemeld als bestuurslid. Als je iets doet, doe het dan goed, zeg ik altijd. Als penningmeester streef ik sindsdien naar een financieel gezonde vereniging, die door een buffer te creëren, af en toe in staat is om de specifieke wensen vanuit het NFF te realiseren, zoals recent de aanschaf van een CRM-systeem. Daarnaast vind ik het mijn taak - maar dat geldt voor elk lid - om zoveel mogelijk nieuwe leden te introduceren. Ook op die manier verruim je de financiële mogelijkheden. Tegelijkertijd denk ik na over hoe je ook zonder subsidie - dus echt op eigen benen - zo’n festival jaarlijks kunt realiseren. Dat lijkt vooralsnog een utopie, maar ik weet zeker dat je bepaalde onderdelen van het NFF rendabel kunt maken. Vergeet niet, film is sexy! En … van hoeveel dingen in het leven, kun je dat nou zeggen?


Maarten Timmerman - bestuurslid

Eigenaar De Vereenvoudigers

Ik ben al sinds 2001 betrokken bij het NFF. Eerst als sponsor, de laatste jaren als lid van de OC en sinds 1 januari 2017 ook als bestuurslid. Ik geloof in het NFF, en zeker ook in de toegevoegde waarde die het zakelijk heeft. Het bijzondere karakter van dit filmfestival biedt je als ondernemer veel kansen. Zo kun je je relaties kennis laten maken met deze voor hen toch onbekende wereld van film, glamour en BN’ers. Bijna iedereen die ik in de afgelopen jaren heb meegenomen, spreekt er nu nog over. Dat maakt het zo bijzonder. Daarom is het mijn ambitie om als bestuurslid de OC verder uit te breiden. Daarbij komt dat van alle ondernemersverenigingen in Utrecht de NFF OC heel onderscheidend is. Want wie kijkt er niet graag naar een mooie film? En je bent echt een onderdeel van het grootste publieksfestival van Nederland. Bovendien… op welke bijeenkomst loop je zomaar Kees van Kooten, Carice van Houten en Robert-Jan Westdijk tegen het lijf? De gesprekken die ik tijdens het NFF met hen heb gevoerd, sterken mij in de gedachte dat ondernemers en kunstenaars ook veel overeenkomsten hebben en elkaar goed aanvoelen. 

 

Rob Wolfs - bestuurslid

Eigenaar RWretail