NFF OC bezoekt het IDFA!

NFF OC bezoekt het IDFA!


Waar: PathĂ© Tuschinski & CafĂ© De Jaren, Amsterdam

28 november 2019 tot 29 november 2019 om 17:30


Login om u aan te melden

Graag nodigen wij je uit voor de NFF Ondernemers Club avond op donderdag 28 november én dit keer op een bijzondere locatie. In één van de mooiste bioscoopzalen die ons land kent, Pathé Tuschinski Amsterdam, gaan we kijken naar de documentaire The Kingmaker. 

Op 28 november staat er om 17:30, ter hoogte van de Maliebaan 5 (voor kantoor Spoorwegmuseum), een NFF Bus op ons te wachten voor een gezamenlijke rit richting Amsterdam. Voorafgaand aan de vertoning wordt Café De Jaren, het festivalhart van IDFA aangedaan voor een borrel en diner. Na afloop borrelen we nog even na alvorens we met de NFF Bus weer richting Utrecht gaan.

Wij horen graag voor donderdag 14 november of je aanwezig kunt zijn op deze avond. Meld je direct aan via de bovenstaande button en zie direct welke leden gaan, of stuur een mail naar daan@filmfestival.nl. Voor een handige koppeling naar je eigen online agenda omgeving klik je agenda button. De uitnodiging is geldig voor 1 persoon, en voor 2 als je een kandidaat-lid meeneemt; mail in dat geval Daan.

Programma, donderdag 28 november:

  • Vertrek om 17:30 vanaf Maliebaan 5 te Utrecht.
  • 18:45 – 20:45 uur borrel en diner in Café de Jaren.
  • 21:00 – 22:53 uur documentaire The Kingmaker in Tuschinski.
  • 23:00 – 23:45 uur naborrel.
  • 00:00 vertrek bus terug naar Maliebaan 5 te Utrecht.

The Kingmaker:

Met een fascinatie voor rijkdom duikt regisseur Lauren Greenfield in het leven van de familie Marcos uit Manila. De inmiddels negentig jarige Imelda Marcos is de hoofdpersonage in de documentaire en de voormalig First Lady van de Filipijnen. Ze kijkt treurig als ze naar buiten kijkt en opmerkt hoe anders het was vroeger. Gewapend met dikke stapels briefgeld blijft Imelda constant haar integriteit verkopen door onderander gul geld te geven minder bedeelden uit het land. Ondertussen vertellen activisten en politieke tegenstanders over de verwoestende corruptie. Langzamerhand gaat het contrast tussen beide werelden steeds meer bijten. Imelda, een moderne Marie Antoinette, zegt weer een paradijs van de Filipijnen te willen maken. Maar hoe komt ze eigenlijk aan al dat geld?

Graag tot de 28ste!

Voor meer informatie:  Daan Oomen
Telefoon:  0653965332
e-mail:  daan@filmfestival.nl