NFF OC Avond

NFF OC Avond


Waar: Stadsschouwburg Utrecht
bekijk op kaart

23 september 2017 om 20:00


Login om u aan te melden

De jaarlijks terugkerende avond van de NFF OC, vóór leden van de NFF OC. Met heerlijk eten, veel gezelligheid en natuurlijk de nodige glamour op de rode loper.

Om vast goed in de festivalsfeer te komen, starten we de avond in het welbekende Vinnies voor een borreldiner, om vervolgens over te steken en via de rode loper de première in te duiken van Broeders. We sluiten de avond af in de Blauwe Zaal, voor de afterparty van de film, powered by NFF OC. Niemand minder dan hoofdrolspeler Achmed Akkabi is de DJ deze avond en hij neemt verschillende vrienden mee die ook een plaatje meedraaien.

Dresscode: feestelijk

Over de film

Twee Marokkaans-Nederlandse broers, die door een verschil in karakter en door verschillend om te gaan met hun afkomst uit elkaar zijn gegroeid, gaan samen op zoek naar hun vermiste broer in het door oorlog geteisterde Syrië. Met onder andere Achmed Akkabi (Soof 2RabatMoordvrouw), Walid Benmbarek (Infiltrant) en Bilal Wahib (Layla M., Fissa). 

De broers Hassan en Mourad reizen af naar Syrië om hun vermiste broer Yasin op te sporen. Ze willen aanvankelijk zelf allebei buiten de oorlog blijven en zo snel mogelijk met hun broer terugkeren naar huis. Terwijl ze het spoor van Yasin proberen te volgen door Jordanië en Syrië raken Hassan en Mourad echter ongewild toch betrokken bij het Syrische conflict. Uiteindelijk veranderen door de zoektocht hun visies op elkaar, hun afkomst en zichzelf. Zal dit de broers, ondanks de confrontatie met de gruwelen van de oorlog, dichter bij elkaar brengen en zal daarmee ook het uiteengevallen gezin worden herenigd? Of heeft de oorlog onherstelbare wonden geslagen?

 

Voor meer informatie:  Eva Geurdes
Telefoon:  0623681763
e-mail:  nffoc@filmfestival.nl